Vrijwilligers spelen een grote rol binnen het Netwerk. In totaal zijn 11 vaste vrijwilligers actief.

Vrijwilligers kerngroep
De kerngroep van het Netwerk blinden en slechtzienden Tilburg bestaat uit 3 vrijwilligers en 1 medewerker van Koninklijke Visio. Alle vrijwilligers zijn zelf zeer slechtziend of blind. Dat maakt hen extra waardevol omdat zij ervaringsdeskundig zijn. Zij hebben elk een eigen expertise. Ook zijn ze actief voor andere organisaties die zich bezighouden met de belangen van blinden en slechtzienden, zoals het TOG en blindenfondsen. Deze kerngroep volgt het beleid en de actuele ontwikkelingen op de voet en is daardoor een prima adviesorgaan. ContourdeTwern ondersteunt en coördineert de kerngroep.

Ook vrijwilliger worden?
Heeft u interesse om deel uit te maken van de kerngroep? Neem dan contact op met Jannie Haverkamp (sociaal werker ContourdeTwern) via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel: 013 542 1664. 

Vrijwilligers woensdagmiddagbijeenkomsten
Daarnaast is er een groep van 8 vrijwilligers die de rol van gastvrouw/heer vervullen op woensdagmiddag. Zij verwelkomen de bezoekers, schenken koffie en maken een praatje.