Het Netwerk organiseert een aantal activiteiten. De bezoekers waarderen deze enorm. Woont u in Tilburg en bent u ook visueel beperkt? Neem dan eens deel aan een van de activiteiten:

Wekelijkse ontmoetingsmiddag 
Iedere woensdag van 14:00 tot 16:00 uur komen de leden in wijkcentrum de Baselaer aan de Hoefstraat 175 bij elkaar. Jong en oud, met een visuele beperking ontmoet elkaar daar en maakt bijvoorbeeld kennis met aangepaste spelletjes. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Een bezoeker: “het onderling contact en het delen van ervaringen vind ik zo fijn. Ik kom altijd weer helemaal opgeladen thuis.” 

Voorlichting aan individuele personen
De vrijwilligers (ervaringsdeskundigen) van het Netwerk willen anderen met een visuele beperking graag op weg helpen en voorzien van tips en adviezen. Zij leggen op verzoek huisbezoeken af. Heeft u behoefte aan een gesprek bij u thuis? Neem dan contact op met Jannie Haverkamp van ContourdeTwern. Zij is te bereiken via telefoonnummer 013 542 16 64 of mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voorlichting aan bedrijven en organisaties
De vrijwilligers van het Netwerk komen graag bij uw organisatie meedenken of vertellen over onderwerpen die te maken hebben met een visuele beperking. Dit gebeurt altijd op aanvraag. Voor meer informatie hierover kunt u terecht Jannie Haverkamp van ContourdeTwern. Zij is te bereiken via telefoonnummer 013 542 16 64 of mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vaste jaarlijkse activiteiten
Door het jaar heen organiseert het Netwerk allerlei gezellige en/of informatieve bijeenkomsten. Denk aan:

  • Nieuwjaarslunch januari voor vaste bezoekers
  • Voorlichting Koninklijke Visio 1 a 2 x per jaar
  • Interessante lezingen/workshops

Netwerken
Het Netwerk is een aantal keer vertegenwoordigd geweest op de beursvloer. Op de beursvloer maken maatschappelijke organisaties matches met bedrijven. Het ontwikkelen van deze website door de studenten van Instituut Broers is voortgekomen uit zo'n match.